اعمال فشار مضاعف بر زندانیان اعتصابی رجایی شهر؛ «بازجویی و تهدید»، «ممنوع الملاقاتی» و «محرومیت از حق درمان»


هفده تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر بیش از چهار هفته است که در اعتصاب غذا به سر می‌برند و مسئولین زندان در واکنش به اعتراض این زندانیان فشارهای تازه‌ای را بر آنان اعمال داشته‌اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، سعید ماسوری، شاهین ذوقی تبار، رضا اکبری منفرد، محمد بنازاده امیرخیزی، پیام شکیبا، پیروز منصوری، حسن صادقی، ابوالقاسم فولادوند، وحید صیادی نصیری، محمد نظری، رضا شهابی، امیر قاضیانی، شاهین اقدامی، ابراهیم فیروزی، سعید شیرزاد، سعید پورحیدر و مجید اسدی هویت ۱۷ زندانی سیاسی در اعتصاب غذا است که پس از یک ماه اعتصاب اعتراضی در زندان رجایی شهر در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارند.
بهداری زندان رجایی شهر طی هفته‌های گذشته به دستور رییس زندان از دریافت نامه‌های زندانیان در اعتصاب غذا خودداری کرده است و در پی آن زندانیان از حق معاینه روزانه و دریافت سرم محروم شده‌اند.
زندانیان در اعتصاب غذا همچنین از سوی مسئولین تهدید شده‌اند که در صورت ادامه دادن به اعتصاب خود به انفرادی زندان منتقل خواهند شد.
ابوالقاسم فولادوند، زندانی سیاسی در اعتصاب غذا، از حق ملاقات با خانواده محروم شده است؛ مسئولین زندان روز چهارشنبه ۸ شهریورماه به همسر این زندانی اعلام کرده‌اند که این ممنوع‌الملاقاتی تا ۱۲ مهرماه ادامه خواهد داشت.
امیر قاضیانی نیز از چهارم شهریورماه ممنوع ملاقات شده است و به همراه شهرام پور منصوری به اتهام شکستن تجهیزات نظارتی (دستگاه‌های شنود تعبیه‌شده) در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌شود.
از سویی دیگر، شاهین ذوقی تبار که به دلیل اعتصاب غذا در وضعیت وخیمی به سر می‌برد، در چهارم شهریورماه به بند ۲-الف زندان اوین منتقل شد و پس از سه روز بازجویی در هفتم شهریورماه به قرنطینه زندان رجایی شهر انتقال یافت. مأموران اطلاعات سپاه طی این مدت وی را تهدید به پرونده‌سازی نیز کرده‌اند.
گفته می‌شود که این زندانی سیاسی پس از یک ماه اعتصاب غذا دچار خونریزی معده شده است اما مسئولان از اعزام وی به بیمارستان خودداری می‌کنند.
سعید پورحیدر نیز در هفته گذشته به دلیل ضعف جسمانی ناشی از اعتصاب غذا از هوش رفت و سرش در اثر برخورد با لبه تخت دچار خونریزی شد؛ وی پس از ساعاتی بستری شدن در بیمارستان بار دیگر به زندان رجایی شهر بازگردانده شد.
گفتنی است؛ سعید ماسوری در روزهای اخیر دچار خونریزی معده شده است و حال وی وخیم گزارش می‌شود.
محمد نظری، دیگر زندانی سیاسی در اعتصاب غذا نیز که از بیماری قلبی رنج می‌برد، در وضعیت بحرانی قرار دارد؛ او همچنین پس از ۲۳ سال حبس خواستار اعاده دادرسی در پرونده‌اش است.
لازم به ذکر است، تعدادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی با نام‌های سعید رضایی، عمر فقیح پور، بهروز توکلی و فرهاد فهندژ که از بیماری‌های خاص رنج می‌برند، در سالن ۱۰ اندرزگاه چهار از دسترسی به امکانات محروم مانده‌اند و در وضعیت نامساعدی قرار دارند.
خانواده‌های زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر، روز چهارشنبه ۱ شهریورماه، با تجمع در مقابل دفتر دادستانی و سازمان زندان‌های کشور، خواهان پاسخگویی مسئولین نسبت به وضعیت این زندانیان شدند.
در مراجعه این خانواده‌ها به دفتر دادستانی، حاجی مرادی، ناظر دادیار، در پاسخ به خانواده‌ها گفته است که «این مسئله به ما مربوط نمی‌شود و به محبی، رئیس سازمان زندان‌ها ربط پیدا می‌کند.»
سپس خانواده‌ها به سازمان زندان‌ها مراجعه کرده‌اند اما در آنجا نیز مسئولین مربوط از پذیرش و ملاقات با خانواده‌ها امتناع کرده و اعلام کرده‌اند که «این مسئله به ما ارتباطی ندارد.»
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، در همایشی که روز چهارشنبه اول شهریور در تهران برگزار شد، اعلام کرد: «به برخی زندانیان که به اعتصاب غذا و سایر تهدیدها روی می‌آورند اعلام می‌کنیم که این اقدامات، اموری شکست‌خورده است و دستگاه قضایی تسلیم این موارد نمی‌شود.»
هشتم مردادماه، پس از یورش گارد ویژه زندان رجایی‌شهر به زندانیان عقیدتی و سیاسی محبوس در سالن ۱۲ اندرزگاه ۴ این زندان و انتقال آنان به سالن ۱۰، تمام ۵۳ زندانی منتقل‌شده نسبت این عمل اعتراض کردند. در پی این اعتراض شماری از آنان به سلول انفرادی منتقل و دست به اعتصاب غذا زدند که اعتصاب آنان تا به امروز ادامه داشته است.
سالن ده اندرزگاه چهار زندان رجایی‌شهر برخلاف آئین‌نامه زندان‌ها، مجهز به چهل دوربین مداربسته و شصت و چهار سیستم شنود است.
عدم وجود تهویه مناسب، تلویزیون و کولر محدودیت در استفاده از تلفن و هواخوری شرایط را برای زندانیان دشوارتر کرده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تجمع گروهی از نوکیشان مسیحی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد

دو نوکیش مسیحی در بوشهر با اتهامات امنیتی برای اجرای حکم به زندان رفتند

بازدید نمایندگان از زندان اوین در سکوت، از ابهامات کم نکرد: ۴۳۸ نفر همچنان در بازداشت