محکومیت ایران به پرداخت ۶۳ میلیون دلار غرامت به امیر حکمتی، زندانی سابق


دادگاهی در آمریکا حکم داده است که ایران باید به امیر حکمتی، نظامی سابق آمریکایی و ایرانی‌تبار، ۶۳ میلیون دلار غرامت بپردازد. آقای حکمتی چهار سال در ایران زندانی بود.

به گزارش هرانا به نقل از بی بی سی، قاضی آمریکایی نیمی از این مبلغ ۶۳ میلیون دلار را به عنوان غرامت و نیم دیگر را به عنوان جریمه ایران تعیین کرده است.

قاضی در حکم خود نوشته است هیچ مبلغی نمی‌تواند “برخورد بی‌رحمانه و غیرانسانی” را که در زندان‌های ایران با آقای حکمتی شد جبران کند، اما این حکم می‌تواند قدمی برای التیام آقای حکمتی و خانواده‌اش باشد.

امیر میرزا حکمتی بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ از تفنگداران دریایی آمریکا بود. او در سال ۱۳۹۰ در سفر به ایران با اتهام جاسوسی بازداشت و در آغاز به اعدام و سپس به ده سال زندان محکوم شد.

هنگامی که آقای حکمتی در ایران زندانی بود، از او اعترافی در تلویزیون ایران پخش شد.

آقای حکمتی یکی از زندانیانی بود که در حاشیه توافق هسته‌ای، ایران و آمریکا با یکدیگر تبادلشان کردند.

او می‌گوید در مدت بازداشت و شکنجه شد و با حبس در سلول انفرادی، کتک خوردن، تهدید، محرومیت از دسترسی مناسب به غذا و مراقبت‌های پزشکی، روبرو بود.

دستگاه قضایی آمریکا این اجازه را داده که از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران برای پرداخت غرامت‌ به شهروندان آمریکایی که از ایران شکایت کرده‌اند استفاده شود.

امیر حکمتی به همراه جیسون رضاییان روزنامه‌نگار واشنگتن پست، سعید عابدینی و نصرت‌الله خسروی رودسری در ژانویه ۲۰۱۶ در ازای رفع اتهام و آزادی چند تن از شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا آزاد و به خانه بازگردانده شدند.

امیر میرزاحکمتی یک آمریکایی ایرانی‌تبار است که به اتهام جاسوسی برای آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۹۰ در ایران دستگیر شد. دستگیری او، توسط رسانه‌های طرفدار حکومت ایران «دومین پیروزی ایران بر آمریکا پس از تسخیر پهپاد» نامیده شد.ایران در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۰، اعتراف تلویزیونی وی را در صدا و سیما پخش کرد. او در زمان دستگیری سابقه عضویت در تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا را داشته‌است. او ابتدا به اعدام و سپس به ده سال زندان محکوم گردید و سرانجام پس از چهار سال از زندان آزاد شد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

بازدید نمایندگان از زندان اوین در سکوت، از ابهامات کم نکرد: ۴۳۸ نفر همچنان در بازداشت

دو نوکیش مسیحی در بوشهر با اتهامات امنیتی برای اجرای حکم به زندان رفتند

تجمع گروهی از نوکیشان مسیحی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد