سه گزارش از زندانیان سیاسی کرد در قزوین، ارومیه و یزد



همزمان با اعتصاب غذای سید سامی حسینی، زندانی کرد محبوس در چوبیین قزوین، کمال حسن رمضان زندانی دیگر در زندان ارومیه به دلایل نامعلومی به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شد از سویی دیگر گزارش می شود والی درودی از قدیمی ترین زندانیان سیاسی ایران نیز با پایان مرخصی به زندان یزد بازگشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا بر اساس سه گزارشی که مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان منتشر کرده است، سید سامی حسینی زندانی سیاسی محبوس در زندان چوبین‌ قزوین از چهار روز پیش در اعتراض به محرومیت از حق تماس با خانواده‌اش اعتصاب غذا کرده است. او به همراه هم‌پرونده‌ای خود به نام «جمال‌الدین محمدی» در آخرین سال حبس خود در زندان قزوین به سر میبرند.

سید سامی حسینی از روز یکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ در اعتراض به محرومیت از حق تماس با خانواده‌اش دست به اعتصاب غذا زده است. او طبق سیستم هوشمند تلفن که از چند ماه پیش در این زندان راه‌اندازی شده، حق دارد با هفت تن از اعضای خانواده‌اش تماس بگیرد. با این وجود از این حق محروم شده است.

این دو زندانی سیاسی از ۹ سال و چند ماه پیش پیش بدون مرخصی در حبس به سر میبرند و از سال ۱۳۹۴ بعد از تبعید به زندان قزوین، خانواده‌هایشان به علت مسافت طولانی برای ملاقات حضوری با مشکلات متعددی روبرو بوده‌اند.

سید سامی حسینی و جمال‌الدین محمدی در ۱۵ خردادماه سال ۱۳۸۷ در نزدیکی «تازه‌شهر» سلماس در ایست بازرسی گلوگاه شیرازی بازداشت شدند. اتهام آنها «دست‌داشتن در بمبگذاری روستای حاجی جفان سلماس» و «عضویت در احزاب کُردی» بوده است. بازداشت آنها با اتهام طرح‌ریزی بمبگذاری در روز ۵ خرداد ۱۳۸۷ در روستای مذکور صورت گرفت.

با وجود عدم مستندات کافی از قبیل «وسایل و لوازم طرح ترور» مورد ادعای وزارت اطلاعات، با تکیه بر «علم قاضی» اتهام بمبگذاری و محاربه در دادسرای انقلاب شهرستان خوی به آنها تفهیم شده و هردو از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شدند. بعدها در بررسی مجدد پرونده، احکام‌شان به ۱۰ سال حبس تعزیری و تبعید کاهش یافت.

این دو زندانی پس از شکنجه‌های جسمی شدید در بازداشتگاه وزارت اطلاعات به طوری که مسئولین زندان سلماس از پذیرش آن‌ها سرباز می‌زد، به زندان سلماس منتقل شده بودند. سید سامی حسینی و جمال‌الدین محمدی از پاییز سال ۱۳۹۴ به زندان قزوین تبعید شده‌اند.

در جریان بازجویی، از انواع شیوه‌های شکنجه از قبیل آویزان‌کردن بوسیله ‌طناب از ناحیه‌ مچ دستها، اتصال مستقیم جریان برق به بدن، ایجاد اختلال در سیستم عصبی با خوراندن قرصهای مشکوک و ضرب و شتم مستمر به کار گرفته شده است.

انتقال زندانی سیاسی محکوم به اعدام در ارومیه به اطلاعات سپاه

از سویی دیگر کمال حسن رمضان زندانی سیاسی محکوم به اعدام از زندان ارومیه به بازداشتگاه سپاه این شهرستان منتقل شد. وی در رابطه با اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی» به اعدام محکوم شده است.

صبح‌ روز سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۶، کمال حسن رمضان بعد از احضار به نگهبانی زندان مرکزی ارومیه به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل شده است.

کمال حسن رمضان، ۳۳ ساله از اهالی شهر سریکانی از مناطق کُردستان سوریه در تیرماه سال ۱۳۹۳ در نزدیکی شهر ارومیه توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه امنیتی سپاه منتقل گردید. او آن‌زمان مجموعه چهار ماه را در بازداشتگاه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات به اتهام محاربه مورد بازجویی قرار گرفت.

بعدها ماموران امنیتی وی را به شعبه ی یک بازپرسی دادگاه انقلاب ارومیه منتقل کرده و بعد از تفهیم اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی» به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

او که تاکنون چندین بار برای همکاری و گرفتن اعترافات تلوزیونی تحت فشار و شکنجه قرار گرفته است، روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ در شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست «قاضی شیخلو» به ۱۰ سال و یک روز حبس محکوم شد.

با وجود صدور حکم، مجددا در سال ۱۳۹۵ در خصوص قتل یکی از اعضای بومی سپاه ارومیه که ده سال پیش صورت گرفته و این زندانی، آن زمان در خاک ایران نبوده است، مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ به صورت غیابی از سوی شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب این شهرستان به اعدام محکوم شد.

والی درودی به زندان یزد بازگشت

همزمان گزارش شده است والی درودی زندانی سیاسی با اتمام زمان مرخصی به زندان یزد بازگشت. وی سه هفته‌ی پیش با موافقت مسئولین این زندان با تودیع وثیقه‌ی سنگین به مرخصی رفته بود‌.

روز شنبه ۴ آذر ۱۳۹۶، والی درودی از اهالی کامیاران بعد از ۱۸ روز با اتمام مرخصی‌اش به زندان یزد بازگشت.

روز سه‌شنبه ۱۶ آبان‌ والی درودی با تودیع وثیقه‌ی ٣٠٠ میلیون تومانی به مرخصی رفته بود.

این زندانی سیاسی، پیشتر در بهمن‌ماه ۱۳۹۵ با وثیقه‌ی چهارصد میلیون تومانی به مدت پانزده روز و یک بار هم در دی‌ماه ٩٣ به مدت ٨ روز به مرخصی رفته بود.

پیش از این کمیسیون عفو و بخشودگی دستگاه قضایی با کاهش حکم والی درودی از حبس ابد به ۲۵ سال موافقت کرده و حکم به وی ابلاغ شده بود.

والی درودی از اهالی روستای «چروسانه» کامیاران در سال ١٣٧۵ به اتهام «همکاری با احزاب کُردی» بازداشت و بعدها به حبس ابد و تبعید محکوم گردیده بود. طبق حکم جدید، وی در سال ۱۴۰۰ آزاد خواهد شد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تجمع گروهی از نوکیشان مسیحی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد

دو نوکیش مسیحی در بوشهر با اتهامات امنیتی برای اجرای حکم به زندان رفتند

بازدید نمایندگان از زندان اوین در سکوت، از ابهامات کم نکرد: ۴۳۸ نفر همچنان در بازداشت