مریم شریعتمداری تفهیم اتهام شد: اقدام علیه امنیت ملی و ترویج بدحجابی
یک منبع آگاه به کمپین حقوق بشر در ایران گفت اتهام مریم شریعتمداری دختری که روسری خود را در روز دوم اسفند ماه برداشت و از سوی مامور نیروی انتظامی از بلندی صندوق برق به پایین پرتاب شد، متهم به ترویج بدحجابی و اقدام علیه امنیت ملی است. این منبع گفت آنها نمیدانند اتهام اقدام علیه امنیت ملی به چه دلیل و براساس چه مستنداتی به او تفهیم شده است.
مریم شریعتمداری، ۳۲ ساله، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر است. او غروب روز جمعه چهارم اسفند ماه در اعتراض به حجاب اجباری به بالای یکی از صندوقهای مخابرات خیابان انقلاب رفت و روسری سفیدش را در دست تکان داد. طبق فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی از این حرکت انتقادآمیز منتشر شده، نیروی پلیس از او میخواهد که پایین بیاید و از مردم هم که به تماشا ایستاده بودند، میخواهد متفرقه شوند. مریم شریعتمداری از مامور نیروی انتظامی میپرسد جرمش چیست و باید به چه جرمی پایین بیاید. مامور جرم او را «اخلال در نظم عمومی» میخواند. مشخص نیست این مامور یا مامور دیگری از پشت سر مریم شریعتمداری را به پایین پرتاب میکند. در اثر این پرتاب شدید پای مریم آسیب شدید میبیند. در بخش دیگری از فیلمهای منتشر شده مردم از نیروی پلیس میخواهند که او را بازداشت نکنند اما پلیس قبول نمیکند و او را با همان حال به بازداشتگاه وزرا میبرد.
فرمانده انتظامی تهران برگ روز هشتم اسفند ماه درباره دخترانی که در نقاط مختلف تهران روسریهای خود را از سر برداشتند، گفت این دختران با «برخورد قاطع پلیس» روبهرو خواهند شد. او گفت «معنا ندارد که هر کسی بخواهد چنین رفتارهایی از خود نشان بدهد.» سردار حسین رحیمی گفت رعایت شئونات اسلامی در جامعه اسلامی و نظام جمهوری اسلامی به شهروندان واجب و لازم است.»
سردار حسین رحیمی روز هشتم اسفند ماه درباره مامور نیروی انتظامی که دختری را به دلیل برداشت حجابش از بالای بلندی صندوق برق به پایین پرتاب کرد در جمع خبرنگاران گفت: «ما به ماموران خودمان نیز تذکر دادهایم که باید شئونات قانونی را حتما را رعایت کنند. مامور ما نیز باید طبق قوانین و مقررات رفتار کند.»
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با این حال هیچ توضیح بیشتری نداد که چرا ماموری که وظیفهاش پاسدارای از امنیت مردم است شهروندی را به طور عمد به زمین پرتاب میکند و باعث آسیب دیدگی پایش میشود.
در حالی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ درباره لزوم رعایت شئونات قانونی از سوی ماموران گفته است که شهرزاد همتیروزنامهنگار در توییتر خود روز هشتم اسفند ماه نوشته است: «دیشب بعد از اعلام ساعت خاموشی در زندان قرچک، شاپرک شجریزاده و مریم شریعتمداری و ۱۰ نفر از دراویش زن برای بازپرسی فراخوانده شدند. این در حالی است که بازپرسی در این ساعت مغایر قوانین است.»
همچنین ژیلا بنییعقوب روزنامهنگار در رشته توییتی درباره وضعیت نامناسب شاپرک شجریزاده و مریم شریعتمداری دو دختری که به دلیل برداشتن روسری خود بازداشت شدهاند نوشته است. براساس نوشتههای این روزنامهنگار وضعیت جسمی و روحی هیچکدام از آنها مناسب نیست و در زندان قرچک در شرایط بسیار بدی نگهداری میشوند.
خانم بنییعقوب همینطور در یک توییت دیگر خبر از اعتصاب غذایشاپرک شجریزاده داده که از روز شنبه پنجم اسفند ماه در اعتراض به شرایط نامناسب نگهداریش و عدم دسترسی به وکیل دست به اعتصاب غذای (تر) زده است.
در پی فراگیر شدن اعتراضات خیابانی زنان ایرانی به حجاب اجباری در قالب «دختران خیابان انقلاب» پلیس تهران روز دوازدهم بهمن اعلام کرد ۲۹ تن را به اتهام درآوردن روسری بازداشت کرده و تحویل مراجع قضایی داده است.
ویدا موحد، متولد ۶۵ و دارای یک کودک، اولین زنی بود که اوایل دی ماه ۹۶ در اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را از سر درآورد به چوب بست و بر بالای صندوق برق خیابان انقلاب ان را در هوا تکان داد. او پس از پایین آمدن از صندوق برق از سوی ماموران نیروی انتظامی بازداشت شد. مدتی بعد آزادی او با قرار وثیقه در شبکههای مجازی منتش شد. پس از انتشار خبر آزادی او دخترهای دیگری به نشانه اعتراض به حجاب اجباری بر بالای سکوی در خیابان ایستادند و روسری های خود را بر سر چوب کردند. آنها به دختران خیابان انقلاب معروف شدهاند.
دهها زن و مرد ایرانی طی روزهای نهم، دهم و یازدهم بهمن با در اوردن روسری و تبدیل آن به پرچم روی سکوهایی در پیادهروهای شهرهای مختلفی چون تهران، مشهد، اصفهان و رشت، به حجاب اجباری زنان اعتراض کردند. این حضور و اجرای اعتراضی تکرار حرکت نمادین ویدا موحد، زنی است که اوایل دی ماه ۱۳۹۶ و چند روز پیش از اعتراضات سراسری در ایران، با ایستادن روی سکویی در خیابان انقلاب تهران و تکان دادن روسریاش که به تکه چوبی آویزان کرده بود به نماد اعتراض زنان ایرانی به حجاب اجباری تبدیل شد.
ویدا موحد، شاپرک شجریزاده، شیما بابایی، نرگس حسینی، اعظم جنگروی. به جز نرگس حسینی که با قرار وثیقه تا رای دادگاهش آزاد شده، بقیه این دختران در زندان قرچک به سر میبرند و طبق خبرهای منتشر شده از سوی خبرنگاران داخل کشور حتی دسترسی به وکیل هم ندارند. از میان آنها نرگس حسینی تاکنون دادگاهش به دو اتهام «تظاهر به عمل حرام» و «عدم رعایت حجاب شرعی» در تاریخ پنجم اسفند ماه برگزار شده و اکنون منتظر رای دادگاه است. پیش از این اتهام«تشویق به فساد» نیز علیه او مطرح شده بود که نرگس حسینی در گفتوگو با کانون زنان ایرانی پس از برگزاری دادگاهش گفته بود این اتهام در دادگاه مطرح نشده است.
نظرات
ارسال یک نظر