قطع امید از اروپا؛ دستور رهبر ریاکار به دولتی‎های فاسد


رهبر جمهوری اسلامی گفته ارتباط و ادامه مذاکره با اروپا ایراد ندارد اما باید از آنها درباره مسائلی نظیر برجام و یا اقتصاد قطع امید کنید.
- «باید با نگاه شک آلود به وعده‎های اروپایی‎ها از روند مسائل مراقبت جدی کرد».
- برایان هوک: آیت‎الله‌ها ریاکارند، همانطور که پیشبینی می‎شد، ایرانیان از سرکوب خسته‌اند.
- «فکر می‎کنید ایرانیان چه احساسی می‎کنند وقتی می‎بینند پارکینگ‎های دولتی پر از BMW و رنجرور است، در حالی‌که آنها در سختی بسر می‎برند؟»

کیهان لندن 

(+ویدئو) سخنان علی خامنه‎ای رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با حسن روحانی و وزراء و تعدادی از مقام‎های ارشد نظام به مناسبت هفته دولت که چهارشنبه، ششم شهریور، انجام شد بازتاب زیادی در رسانه‎های خارجی داشته است.
پایگاه خبری اکسپرس انگلیس بخش‎هایی از اظهارات خامنه‎ای را که مربوط به بی‎اعتمادی او نسبت به اروپایی‎هاست مورد توجه قرار داده و می‎نویسد، جمهوری اسلامی ایران آماده است در تصمیمی حیاتی طبق نظر علی خامنه‎ای از توافق اتمی «قطع امید» کند.
رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده به وعده‎های اروپایی‎ها «شک‎آلود» نگاه کنید.!

در این گزارش آمده تنش‌های جمهوری اسلامی با آمریکا آنجا بیشتر شد که خامنه‎ای گفت هرگز با مقامات حیله‎گر و جنگ‎طلب ایالات متحده بر سر توافق جدید مذاکره نمی‎کند اما اروپایی‎ها سخت تلاش کردند ایران را در توافق اتمی نگه دارند و اطمینان دادند برجام برای جمهوری اسلامی سود زیادی دارد.
«تضمین فروش نفت» و «تجارت با ایران» از شروط علی خامنه‎ای برای حفظ برجام با طرفین اروپایی‎ بود اما با خروج ترامپ از توافق اتمی حکومت ایران با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه شده و تحریم‎های سنگین‎تری نیز قرار است از ماه نوامبر اعمال شود. شرکت‎های خارجی پس از خروج آمریکا از برجام به سرعت ایران را ترک می‎کنند.
پیش از این حسن روحانی امید زیادی داشت که بتواند با جذب سرمایه‎گذاری خارجی شرایط اقتصادی را بهبود بخشد اما پس از خروج آمریکا از توافق همه تصورات او نیز بر باد رفته و از سوی مخالفانش به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
به نوشته اکسپرس، اقتصاد ایران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‎کند و روحانی با انتقادهای گسترده‎ای روبروست بطوری که اخیرا در مجلس مورد سوال قرار گرفت آن هم در حالی که پیش از آن وزیر اقتصاد کابینه روحانی استیضاح و عزل شد. مشکل عمده‎ی دیگر دولت وی عدم اشتغال جوانان است که به بالای ۲۵ درصد رسیده است.
پایگاه خبری الجزیره نیز بخش‎هایی از سخنان تازه رهبر جمهوری اسلامی در مورد قطع امید از توافق اتمی با اروپایی‎ها را منعکس کرده و نوشته «نرخ بیکاری جوانان در ایران ۲۵ درصد است و ریال در یک سال گذشته دو سوم ارزش خود را از دست داده و از ماه نوامبر که آمریکا تحریم‎های نفتی علیه جمهوری اسلامی را آغاز می‎کند وضعیت از این هم بدتر خواهد شد.»
دیدار حسن روحانی و اعضای هیأت دولت با خامنه‎ای
الجزیره به هشدار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به آمریکایی‎ها نیز اشاره کرده که گفته است «توقف صادرات نفت از تنگه هرمز بهای سنگینی خواهد داشت.» با تهدید به بستن تنگه هرمز، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی خواستار تحریم‎های بیشتر اقتصادی علیه جمهوری اسلامی شده است.
سخنرانی شدیدالحن برایان هوک علیه رژیم ایران
از سوی دیگر فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا سخت‏‌تر می‎شود. برایان هوک سرپرست گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا اخیراً در سخنانی در بنیاد دفاع از دموکراسی‎ها گفته «سال‌هاست که آیت‎الله‎ها خودشان را در عبای دین پوشانده‎ و همزمان مردم را غارت کرده‌اند. به همین دلیل است که معترضان در ایران خطاب به این رژیم فریاد می‎زنند: اسلام رو پله کردین، مردم رو ذله کردین.»
به گفته او فساد و ریاکاری رژیم باعث می‎شود پذیرفتن آرمان‌های انقلاب برای جوانان ایرانی سخت باشد. امروز دیگر سال ۱۳۵۷ نیست. آیت‌الله‎های دین‌سالار می‎توانند شبانه‌روز درباره «مرگ بر اسراییل، مرگ بر آمریکا» موعظه کنند، اما وزیر خارجه جمهوری اسلامی، محمدجواد ظریف از یک دانشگاه آمریکایی مدرک دکترا دارد، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، علی‌اکبر ولایتی در یک دانشگاه دیگر آمریکایی تحصیل کرده و معاون اول روحانی، اسحاق جهانگیری ساعت اومگای گرانقیمت به دست می‎کند.
هوک توضیح داده است که این همه باعث ایجاد سرخوردگی‌هایی نه چندان بی‎شباهت به آنچه در سال‌های ۱۹۷۰ و ۸۰ در اتحاد جماهیر شوروی رخ داد، شده است: کمونیسم به خاطر ریاکاری رژیم شوروی جاذبه‎اش را از دست داد. وابستگان طبقه‌ای خاص در شوروی واکمن و تلویزیون از غرب قاچاق می‎کردند. فکر می‎کنید ایرانیان چه احساسی می‎کنند وقتی می‎بینند پارکینگ‎های دولتی پر از BMW و رنجرور است، در حالی‌که آنها در سختی بسر می‎برند؟
همانطور که پیشبینی می‎شد، ایرانیان از سرکوب خسته‌اند، از ضعف اقتصاد، از فساد، از هدر رفتن منابع ملی کشور در درگیری‌های خارجی، و کارزارهای خشونت رژیم ایران در خارج به ستوه‌ آمده‌اند. بنابراین به خیابان‌ها رفته‎اند و شعارهایی مانند «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن» و «ملت گدایی می‎کند، آقا خدایی می‎کند» سر داده‎اند. آنها از بسیاری از مسائل مختلف عصبانی هستند.
این رژیم عمیقاً ریاکار است
هوک در ادامه گفته «کارزار فشار ما همچنان به افشای جریان‌های کثیف درآمد رژیم، فعالیت‌های مخرب، معامله‎های فاسد [پرسود] شخصی، و سرکوب ادامه می‎دهد. مردم ایران لیاقت این را دارند که از سطح بالای منافع شخصی که باعث اقدامات رژیم می‌شود، آگاه شوند. جای آن دارد که یادی کنیم از آنچه آیت‎الله خمینی در سال‌های تبعیدش در پاریس گفت. او در سال ۱۹۷۸ گفت که اساس جمهوری اسلامی حفاظت از آزادی مردم و مبارزه علیه فساد است!
الان وضعیت چطور است؟ روشن است که بر اساس شواهد، این رژیم در ایران به هیچ کدام این وعده‌ها عمل نکرده. این رژیم عمیقاً ریاکار است. آیت‌الله خمینی همچنین گفت که ایران آینده حکومتی بر اساس عدالت و انصاف برای همه اقشار ایران خواهد داشت.
۳۹ سال بعد از آن زمان، مردم ایران هنوز منتظرند. به مردم در خیابان‌های ایران امروز نگاه کنید. همه اقشار اعتراض دارند.»
اغلب رسانه‎های غربی و عربی که مواضع خامنه‎ای را در مورد قطع امید از اروپایی‎ها منعکس کرده‌اند دست روی پیامدهای اقتصادی این تصمیم گذاشته‌اند. وقتی مذاکره با آمریکا با حکم خامنه‌ای ممنوع اعلام شده و حالا قرار است روی اروپا به ویژه سه کشور فرانسه و آلمان و انگلیس حساب باز نشود، آیا رژیم قادر خواهد بود خود را از تنگنایی که در آن گرفتار آمده نجات دهد؟

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تجمع گروهی از نوکیشان مسیحی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد

دو نوکیش مسیحی در بوشهر با اتهامات امنیتی برای اجرای حکم به زندان رفتند

بازدید نمایندگان از زندان اوین در سکوت، از ابهامات کم نکرد: ۴۳۸ نفر همچنان در بازداشت