دولت آمریکا و استراتژی مشروعیتزدایی از نظام جمهوری اسلامی بر اساس واقعیات
- آیتاللهها دیگر نمیتوانند ریاکاری خود را پنهان کنند.
- رژیم ایران به جای اینکه ثروتی را که برجام برای آن به ارمغان آورد صرف تولید و بهبود رفاه مردم ایران کند انگلوار صرف گروههای تروریستی و یاغیهای منطقه کرد.
-علی خامنهای خودش در ماشین BMW تردد میکند اما از مردم ایران میخواهد از کالاهای ساخته شده داخلی استفاده کنند.
-رژیم ایران سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در اختیار گروههای تروریستی فلسطینی قرار میدهد و به یک سرباز لبنانی سه برابر یک سرباز ایرانی حقوق پرداخت میکند!
کیهان لندن
مقاله تند و تیز مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با عنوان «مقابله با ایران» (Confronting Iran) که ۱۵ اکتبر ۲۰۱۸ در «فارین افرز» (مسائل بینالمللی) ووبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شد دو سرفصل شاخص دارد.
اول تاختن به رهبران جمهوری اسلامی و آیتاللهها و در رأس آنها علی خامنهای و همچنین تمرکز بر تکرار پیوستهی فساد و غارتگری و ریاکاریهای نظام به مثابه روشی برای مشروعیتزدایی بر اساس واقعیات، و دوم تاکید بر اعتراضات و اعتصابات مردم علیه شرایط موجود و تبعیض و فساد و اختلاس و دروغ کارگزاران رژیم به عنوان اهرم فشار که آن نیز با هدف زیر سوال بردن مشروعیت نظام صورت میگیرد.
در بخشی از این مقاله که به سیاست خارجی دولت آمریکا در زمینههای مختلف پرداخته است، دربارهی ایران آمده که دولت ترامپ در پی یک کارزار «فشار حداکثری» است تا درآمد رژیم و خصوصاً سپاه را که مستقیماً به رهبر جمهوری اسلامی پاسخگوست و از این درآمد برای بازتولید خشونت از طریق گروههای تروریستی در منطقه استفاده میکند قطع کند.
طبق نوشتهی پمپئو، هدف تحریمهای سختگیرانهی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، وادار کردن رژیم ایران به یک انتخاب است: یا سیاستهایی را که منجر به این تدابیر علیه آن شدهاند متوقف کند و یا به آنها ادامه دهد. تصمیم رژیم ایران برای ادامه فعالیتهای مخرباش عواقب شدید اقتصادی به دنبال داشته که همراه با سوء مدیریت شدید مسئولان حکومت در تلاش برای رسیدن به منافع شخصیشان، تشدید شده است.
در ادامهی این مقاله آمده، رژیم ایران بجای اینکه ثروتی را که برجام برای آنها به ارمغان آورد صرف تولید و بهبود رفاه مردم ایران کند، آن را به گونهای انگلوار مصرف کرد و میلیاردها دلار به دیکتاتورها، تروریستها و شبهنظامیان یاغی داد. بر این اساس کاملا قابل درک است که چرا مردم ایران مستأصل شدهاند. ارزش ریال ایران در سال گذشته به شدت سقوط کرده و یک سوم جوانان ایران بیکارند؛ حقوق معوقه کارمندان و کارگران در بخشهای مختلف باعث اعتصابهای روزافزون شده و سوخت و آب آشامیدنی با کمبود روبروست.
به نوشتهی پمپئو، روشن است که آمریکا رییس جمهوری دارد که برای استفاده از نیروی نظامی واهمهای ندارد (این را میتوانید از داعش و طالبان و یا رژیم بشار اسد بپرسید) اما مشتاق به استفاده از آن نیز نیست. نیروی قدرتمند نظامی ایالات متحده همیشه یک پشتیبان در حمایت از مردم آمریکا به شمار میرود، اما نمیبایست گزینه اول باشد و نیست.
ما در پی جنگ نیستیم
وزیر خارجه آمریکا در این مقاله پاسخ آن گروهها و جریانهایی را که دولت آمریکا را متهم به جنگطلبی میکنند نیز داده و مینویسد: ما در پی جنگ نیستیم. اما باید کاملا روشن کنیم که تشدید رفتارهای پیشین یک گزینه شکستخورده برای رژیم ایران است، جمهوری اسلامی نمیتواند به پای نیروی نظامی ایالات متحده برسد و ما از اینکه این را به رهبران جمهوری اسلامی ایران گوشزد کنیم ترسی نداریم.
یکی دیگر از جنبههای دیپلماسی پرزیدنت ترامپ تمایل او به گفتگو با سرسختترین دشمنان ایالات متحده است؛ او گفته است که دیپلماسی و تفاهم همواره بر درگیری و دشمنی ارجحیت دارد.
پمپئو در بخش دیگری از این مقاله به اعتراضات مردم علیه چپاول و فساد مقامهای ارشد رژیم ایران اشاره کرده و با استناد به گزارشهای کیهان لندن مینویسد، سالهاست روحانیون و مقامهای جمهوری اسلامی زیر سایه دین چپاول میکنند و گمان میکنند مردم آنها را نمیبینند اما مردم در اعتراضات خود فریاد میزنند «شما به نام دین ما را غارت کردید». این در حالیست که صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی از بودجه عمومی سوء استفاده میکند و ارزش داراییهای او دستکم ۳۰۰ میلیون دلار است.
ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید مشهور به «سلطان شکر» از دولت ایران خواسته بود که یارانه تولیدکنندگان شکر را کاهش دهد و بعد از سقوط بازار، واردات قند و شکرِ را به قیمتی گرانتر افزایش داد و بر داراییهای خود افزود. محمد امامی کاشانی یکی از خطیبان نماز جمعه تهران صاحب چند معدن سودآور است و علی خامنهای ریاست «ستاد اجرایی فرمان امام» با ۹۵ میلیارد دلار دارایی را برعهده دارد. به عبارت دیگر رهبر مقدس ایران خود سردمدار غارتگری در ایران و «جهان سوم» است.
مایک پمپئو با این استنادات به این واقعیت اشاره میکند که کارگزاران جمهوری اسلامی بدون تحریمها و همچنین زمانی که تحریمها به این شدت نبوده نیز، همیشه به فکر جیب و منافع خود و در حال غارت ملت و مملکت بودهاند.
مایک پمپئو همچنین در این مقاله تاکید کرده که رژیم ایران سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در اختیار گروههای تروریستی فلسطینی قرار میدهد و به یک سرباز لبنانی سه برابر یک سرباز ایرانی حقوق پرداخت میکند.
وزیر خارجه آمریکا نوشته حرص و طمع مسئولان رژیم بین مردم ایران و رهبران نظام اختلاف عمیق ایجاد کرده است. آیتاللهها و رهبران دینسالار روز و شب «مرگ بر اسراییل» و «مرگ بر آمریکا» موعظه میکنند اما نمیتوانند ریاکاری و دورویی خود را پنهان کنند: محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران از دانشگاه دولتی سان فرانسیسکو و دانشگاه دنور مدرک گرفته، علیاکبر ولایتی مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه جان هاپکینز تحصیل کرده است. علی خامنهای خودش در ماشین BMW آلمانی تردد میکند اما از مردم ایران میخواهد که از کالاهای ساخته شده داخلی استفاده کنند. پمپئو این وضعیت را پا اتحاد جماهیر شوروی در دههی ۷۰ و ۸۰ قبل از فروپاشی مقایسه کرده است.
گفتنی است که تا کنون در هیچ یک از سخنرانیها و گزارشها و مقالههایی که از سوی مقامات رسمی دولت ترامپ در مورد اعتراضات مردم ایران منعکس شده به اندازه این مقالهی پمپئو به تظاهرات و اعتصابات مردم که از دیماه سال ۱۳۹۶ آغاز شده اشاره و تأکید نشده بود.
پمپئو در بخش دیگری از این مقاله مینویسد، از دسامبر گذشته تظاهرکنندگان در خیابانهای تهران، کرج، اصفهان، اراک و بسیاری از شهرهای دیگر به صورت مسالمتآمیز خواستار یک زندگی بهتر شدهاند. در پاسخ اما رژیم در همان زمان نزدیک به پنج هزار نفر را دستگیر کرد و بیش از ۱۰ نفر نیز کشته شدند.
نقض حقوق بشر و زیرپا گذاشتن حقوق اقلیتها و از جمله مسیحیان، بهاییان و دراویش گنابادی از دیگر مواردی بود که پمپئو در مقالهی مفصل خود در «فارین افرز» به آنها اشاره کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در پایان این مقاله، تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی را «هدفمند» و «راهبردی» نامیده و تاکید کرده است که اقتصاد ایران رو به افول است و همزمان اعتراضات تشدید میشود. رهبری جمهوری اسلامی ایران باید تصمیم بگیرد و این در حالیست که مذاکره بهترین راه پیش رو است.
نظرات
ارسال یک نظر