در سال ۹۷ وضعیت حقوق بشر در ایران چگونه بود؟


در سال ۹۷ هم مانند سال‌های گذشته عملکرد مقام‌های ایران در زمینه حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفت؛ از قطعنامه سازمان ملل گرفته تا بیانیه‌‌های متعدد نهادهای فعال در این حوزه که مقام‌های ایران را به «نقض حقوق بشر» متهم کردند.


«محبت نیوز»- سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای که ۲۶ آذرماه در مجمع عمومی این سازمان به تصویب رسید، شرح مفصلی دارد از آنچه که در این قطعنامه «نقض حقوق بشر در ایران» نام گرفته است، قطعنامه‌ای که مقام‌های جمهوری اسلامی آن را «مغرضانه و بی‌اعتبار» خواندند.
به گزارش رادیو فردا، «نقض حق حیات» یکی از مهم‌ترین انتقادهایی است که همواره درباره ایران مطرح می‌شود. سازمان حقوق بشر ایران در روزهای پایانی سال ۹۷ گزارش سالانه‌اش درباره اعدام‌ها در ایران را منتشرکرد. گزارشی که نشان می‌دهد ایران همچنان دومین کشور جهان از نظر تعداد بالای اعدام است.
عفو بین‌الملل سال گذشته میلادی را که بخش عمده‌اش منطبق با سال ۹۷ خورشیدی بود، «سال شرم» برای حکومت ایران نامید و اعلام کرد که در این مدت حدود هفت هزار نفر در ایران بازداشت شدند، افرادی شامل روزنامه‌نگاران، فعالان محیط زیست، دانشجویان، وکلا، فعالان حقوق بشر، اقلیت‌ها، کارگران و فعالان صنفی.
و سال ۱۳۹۸ خورشیدی در حالی آغاز شده است که با وجود همه این انتقادها صدها تن در انتظار اجرای حکم اعدامشان به سرمی‌برند و روزنامه‌نگاران، فعالان فضای مجازی، وکلا و فعالان سیاسی و مدنی در ایران همچنان بازداشت و به اتهام‌هایی امنیتی به تحمل زندان محکوم می‌شوند.‌ بازداشت‌ها و احکامی که به گفته مدافعان حقوق ‌بشر با قوانین جهانی و تعهدات بین‌المللی ایران مغایرت دارد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تجمع گروهی از نوکیشان مسیحی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در سوئد

دو نوکیش مسیحی در بوشهر با اتهامات امنیتی برای اجرای حکم به زندان رفتند

بازدید نمایندگان از زندان اوین در سکوت، از ابهامات کم نکرد: ۴۳۸ نفر همچنان در بازداشت