وزیر خارجه آمریکا: سرکوب مسیحیان در ایران وجدان ها را تحت تاثیر قرار می دهد
در گزارش سالیانه آمریکا از آزادی مذهب در جهان آمده است که دولت ایران مسیحیان بشارتی پروتستان (نوکیشان مسیحی) را مسیحی قلمداد نمی کند.
«محبت نیوز»- وزیر خارجه ایالات متحده روز جمعه ۳۱ خرداد با ارائه گزارش سالیانه آزادیهای مذهبی در جهان، حکومت ایران را به سرکوب اقلیتهای دینی متهم ساخت. گزارش سال ۲۰۱۸، نظیر سال های گذشته، وضعیت آزادی مذهبی در کشورهای جهان شرح داده شده است.
مایک پومپئو طی مراسمی که در وزارت خارجه ایالات متحده برگزار شد، اظهار داشت: «سال ۲۰۱۸ از نظر آزادیهای مذهبی در جهان مطلوب نبوده و حکومتهای سرکوبگر و گروههای خشونت طلب بسیاری آزادی مردم را سلب کردند. اما ایالات متحده شاهد عمل همه آنهاست و باید پاسخگو باشند.»
وی سپس با فهرست کردن کشورهایی که به گفته او، ناقض آزادیهای مذهبی در جهان هستند، به مورد ایران پرداخت و گفت: «سرکوب بهاییان، مسیحیان و دیگر اقلیتهای دینی در ایران همچنان وجدانها را به درد میآورد.»
این مراسم با سخنرانی سم براون، نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهب در جهان، ادامه یافت که به شدت از حکومت ایران در این زمینه انتقاد کرد.
به گفته او، «ایران یکی از بدترین کارنامهها را در زمینه آزادیهای مذهبی در سراسر جهان دارد»، کشوری که در آن «شمار بسیاری از بهاییان، مسیحیان دراویش و یهودیها به خاطر باورها و ایمانشان به زندان میافتند، از حق تحصیل در دانشگاه محرومند، به آرامگاههایشان بیاحترامی میشود و حتی در برخی موارد مجازاتشان اعدام است».
سم براون آن رخدادها را «یکی از بدترین سرکوبهای اقلیتهای مذهبی در ۱۰ سال اخیر توصیف کرد و در نهایت به ایران هشدار داد که واشینگتن ناظر اقدامات جمهوری اسلامی است و تلاش میکند حق آزادی مذهبی برای مردم سراسر جهان به رسمیت شناخته شود.
بخش مربوط به ایران در این گزارش مفصل دولت آمریکا ۳۰ صفحه است. در بخشی از این گزارش آمده است که قوانین جزایی ایران اعدام را برای افراد غیرمسلمانی که تبلیغ مذهبی کنند و سعی کنند مسلمانان را به دین خود برگردانند، در نظر گرفته است.
قوانین ایران، تغییر دین مسلمانان را ممنوع می داند و تنها تبدیل مذهب داخل دین اسلام را مجاز می داند و برای ارتداد، اعدام در نظر گرفته است.
گزارش تفصیلی وزارت خارجه آمریکا می گوید دولت ایران مسیحیان بشارتی پروتستان (نوکیشان مسیحی) را مسیحی قلمداد نمی کند.
افراد که به یکی از اقلیت های مذهبی تعلق دارند باید این موضوع را به اطلاع حکومت برسانند. مقامات ممکن است کلیساها را در صورتی که ثبت نشده باشد یا افرادی که مذهبشان قبلن گزارش نشده در آنها شرکت کنند، تعطیل کنند.
این گزارش می گوید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات فعالیت اقلیت های مذهبی را زیر نظر می گیرند و سپاه پاسداران نیز کلیساها را رصد می کند.
ایالات متحده از حقوق اعضای گروههای اقلیت مذهبی در کشور، از طریق اقداماتی در سازمان ملل متحد، حمایت کرده است؛ از جمله رأی موافق تمدید ماموریت گزارشگر ویژه. دولت آمریکا همچنین از قطعنامه هایی که در مورد وضعیت حقوق بشر ایران – مانند ادامه سرکوب اقلیت های مذهبی – ابراز نگرانی کردهاند، حمایت کرده است.
وزارت خارجه آمریکا، گزارش آزادی مذهبی در کشورهای جهان را بر اساس یک قانون مصوب سال ۱۹۹۸ تهیه و به کنگره آمریکا گزارش می کند.
نظرات
ارسال یک نظر